Epoha 2019 – Simbol vrhunskog kvaliteta iz Crne Gore

Plodno tlo sunčanog Ćemovskog polja daje vina o kojima se priča i u kojima se uživa, a Epoha 2019 ostavlja neizbrisiv trag na vinskoj sceni. Ova kupaža internacionalnih sorti Cabernet Sauvignon i Merlot donosi savršen balans mekanih tanina i prijatnih kiselina, što je čini vrhuncem elegancije u čaši. Nakon što je osvojila zlatnu medalju i prestižnu titulu Best of Show Montenegro na ovogodišnjem Balkans International Wine Competition (BIWC), Epoha 2019 je potvrdila svoj kvalitet osvojivši još jednu zlatnu medalju, i to na najvećem vinskom takmičenju – AWC Vienna.Prepoznata po svom elegantnom, kompleksnom i punom ukusu, Epoha je dokaz vrhunske stručnosti i posvećenosti Plantaža, koja traje već 60 godina. Osvajanje priznanja potvrđuje da Epoha nudi raskošan i moćan ukus, koji zadovoljava i najistančanija nepca, te je pravo oličenje kvaliteta iz Crne Gore.

Najtrofejnija vinarija regiona – 16 medalja u 2024. godini na dva velika međunarodna takmičenja

Godina 2024. donijela je značajne uspjehe za vina Plantaža, koja su nastavila da osvajaju svjetsku vinsku scenu. Na dva prestižna međunarodna takmičenja, Balkans International Wine Competition (BIWC) i AWC Vienna, Plantaže su osvojile ukupno 16 medalja, od čega čak 10 zlatnih.

Na BIWC 2024, Plantaže su odnijele 8 medalja, uključujući zlato za vina Epoha 2019, Malvazija 2023, Vranac Reserve 2016 i Vranac Pro Corde 2020, dok su srebrne medalje pripale vinima Stari Podrum Cuvee Terrior 2018, Premijer 2016 i Vladika 2020. Ova priznanja dodatno su potvrdila poziciju lidera u regionu i kvalitet vina prepoznat na globalnoj sceni.

Nakon uspjeha na BIWC-u, AWC Vienna 2024, najveće vinsko takmičenje na svijetu, donijelo je novih 8 medalja za Plantaže u konkurenciji od preko 10.000 vina iz 41 zemlje. Zlatne medalje pripale su vinima: Vranac Pro Corde 2021, Vladika 2020, Epoha 2019, Vranac Barrique 2019, Vranac Reserve 2016, i Stari Podrum Terroir 2018, dok su srebro osvojili Malvazija 2023 i Premijer 2016. Ovaj uspjeh učvrstio je poziciju Plantaža kao najtrofejnije vinarije u regionu.

Svjetski prepoznat kvalitet

Uspjesi na BIWC-u i AWC Vienna 2024. potvrđuju da su Plantaže sinonim za kvalitet i izvrsnost na globalnoj vinskoj sceni. Osvojiti 10 zlatnih medalja u konkurenciji s najboljim svjetskim vinima nije samo dokaz vrhunskog teroara, već i posvećenosti stvaranju vina kojima svijet vjeruje. Svaka nagrada je priznanje za predani rad, a zlatni niz Plantaža dodatno je učvrstio njihov status globalnog lidera u proizvodnji vrhunskih vina.

Vina koja pozivaju na uživanje

Za one koji traže više od vina – traže priču, eleganciju i vrhunski ukus – vina Plantaža nude iskustvo koje će vas osvojiti. Bilo da birate Epoha 2019 ili neki od drugih šampiona iz naše palete, svaka čaša predstavlja harmoniju tradicije, teroara i strasti prema vinu. Uživajte u našim vinima, koja su osvojila svijet i učinite svaki trenutak posebnim.